Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

Kadir Aydar'a TBMM’den Destek!

Kadir Aydar

Kadir Aydar'a TBMM’den Destek!

CHP’DEN AYDAR’A TAM DESTEK

Ceyhan Belediye Baskani Kadir Aydar’a 13 yil önceki davalarindan dolayi siyasi yasak getirilmek istenmesi TBMM’de de gündem oldu. CHP Grup Baskanvekili Özgür Özel, “Kadir Aydar'i Ceyhan'dan, Ceyhan'i Kadir'den kimse koparamaz ama seçmenin bu konudaki cezasi çok agir olur” derken CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer, “Kadir Baskan'a mazbatasini Ceyhan vermistir, o mazbatayi alacak olan da sadece Ceyhanlilarin iradesidir” diye konustu.

SÜMER: “MAZBATAYI SADECE CEYHANLI GERI ALIR”

Aydar hakkinda siyasi yasak getirilmesine iliskin baslatilan sorusturma TBMM’nin gündemlerinden biri oldu. TBMM Genel Kurulu’nda önce Adana Milletvekilleri Orhan Sümer ve Burhanettin Bulut söz aldi.
Sümer yaptigi konusmada, iktidarin sandikta kazanamadigi belediye baskanliklarini görevden alarak suç uydurup cezaevine gönderdigini ayni tehlikeli oyunu Adana Ceyhan’da da sergilemek istedigini belirtti.
Ceyhan Belediye Baskani Kadir Aydar’in kisa sürede yolsuzlugu ve israfi önledigini kaydeden Sümer, söyle konustu:
“Ceyhan'da, Ceyhanlilarin iradesine siyasi bir darbe vurulmaya çalisilmaktadir. Kadir Aydar göreve geldiginden bu yana Ceyhan'da sevilen, vatandaslarin takdirini kazanan bir isim olmustur. Bu siyasi operasyonun, ne bizim nezdimizde ne de Ceyhanlilarin nezdinde hiçbir karsiligi yoktur. Baskanimizin adayligina onay veren YSK'nin baslatmis oldugu incelemenin hukuki degil, siyasi oldugunun bütün Ceyhan farkindadir. Bu yapilan, Ceyhanlilarin oyunu yok saymak, Ceyhan'da demokrasimizi cezalandirmaktir. Kadir Baskan'a mazbatasini Ceyhan vermistir, o mazbatayi alacak olan da sadece Ceyhanlilarin iradesidir.
Bir kez daha söylüyoruz: Kadir Aydar ve Ceyhan yalniz degildir.”

ÖZEL: CEYHAN’I KADIRDEN KIMSE KOPARAMAZ”

CHP’li Bulut da ayni sözlerle Aydar hakkinda sorusturma açilmasina tepki gösterdi.
CHP Grup Baskanvekili Özgür Özel ise Aydar hakkinda “CHP’nin göz bebegi, gencecik bir arkadasimiz” bir arkadasimiz ifadesini kullandi.
Aydar’in 1 yilda 32 kilometre asfalt yol yaptigini; 5 kres açtigini; kent meydani, kültür merkezi, 2 toplum merkezi ve 19 tane park yaptigini; dügün salonlarini ücretsiz hale getirdigini, 400 ögrenciye burs verdigini belirten Özel, “Mazbatasina göz dikilen Kadir Aydar 1 lira maas almadi, maasini sehit analarina bagisladi. Makam araci kullanmiyor kendi arabasini kullaniyor. Makam aracini gelin damada dügün arabasi diye veriliyor” dedi.
Özel sözlerine söyle devam etti:
“Kadin basket kulübünü kurdugu yil sampiyon yapti. Ceyhanspor sampiyonluga oynuyor, partimizin yaptirdigi anketlerde ilçe belediye baskanlarinda da Kadir Aydar sampiyonluga oynuyor. Bir yillik performansla bunu, bu büyük basariyi hazmedemeyenler Kadir'in mazbatasina göz diktiler. Kadir'in mazbatasina göz dikilince Ceyhan'da yer yerinden oynadi, bu agir gündeme ragmen. Persembe günü savunmasini verecek. Kadir, Ceyhan'i; Ceyhan, Kadir Aydar'i seçme iradesini savunuyor. O mazbataya uzanan eller iyi düsünsün.
31 Martta millî iradeye yapilan saldiriya 23 Haziranda verilen demokratik cevabi görsünler. Kadir Aydar'i Ceyhan'dan, Ceyhan'i Kadir'den kimse koparamaz ama seçmenin bu konudaki cezasi çok agir olur; bunu kayda geçirelim.”



Anahtar Kelimeler: Kadir Aydara TBMM’den Destek
  • Pazar 32 ° / 18.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 32.1 ° / 19.2 ° Güneşli
  • Salı 32.5 ° / 20.1 ° Güneşli